Ishrana

Pilav sa pečurkama

16. octobar 2018.
Pilav sa pečurkama

Obradujte svoje najmilije sa jednim zdravim i ukusnim obrokom. Jelo se lako sprema i verujemo da će te uživati u njemu. Pilav sa pečurkama Potrebno je za 4 osobe - 250 g pečuraka (bukovača ili šampinjona) - 250 g pilećeg belog mesa - 120 g šargarepe (2 srednje) - 150 g crnog luka - 220 g integralnog pirinča (naša preporuka Basmati pirinač- pirinač organskog porekla) - 50 g ulja od grožđanih koštica - 1litar domaće pileće ili juneće supe ili 1 lirar vode sa kockom za supu - So, biber, lovorov list, začini po ukusu Priprema Pileće belo meso iseći na kockice i propržiti na ulju, da porumeni. Odložiti proprženo meso. U tiganj dodati ostatak ulja i na njemu propržiti luk, dodati šampinjone isečene na listove ili bukovače isečene na komadiće, pa sve dinstati 2-3 minuta. Dodajte šargarepu isečenu na tanje kolutove i pirinač, pa ponovo pržite oko 5 minuta, uz stalno mešanje. Dodati meso i domaću supu ili u 1 litar ključale vode staviti kocku za supu i sačekati da se rastvori. Sve sastojke pomešati, začiniti, pa presuti u vatrostalnu posudu ili u dublji pleh za rernu. Rerna treba biti zagrejana na 250’C, posle 15 minuta rernu smanjite na 200’C i peći još 45 minuta, dok pirinač ne postane mekan i dok sva tečnost ne ispari. Jelo se služi toplo uz zelenu salatu ili salatu od rukole. Prijatno. Izvor: knjiga- Čarobna kuhinja

Povezani tekstovi

Registration Login
Sign in with social account
or
Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
A password will be send on your post
Registration Login
Registration
Top