O dijabetesu

Ishrana tokom sezone gripa

18. februar 2020.
Ishrana tokom sezone gripa

Tokom sezone gripa neophodno je da održimo imunitet jakim i zdravim. Međutim, u ishrani mnogih osoba nedostaju vitamini C, D, cink i gvožđe. Oni su takođe korisni pri prevenciji simptoma gripa, ali i za jačanje imuniteta. Namirnice kao što su pečurke i lisnato povrće, idealan su izvor mikronutrijenata na koje često zaboravljamo. Zbog velike količine antioksidanata i vitamina D, šampinjoni i vragnji su odlično oružije protiv gripa i ostalih bolesti, a povrće kao što je brokoli, spanać, karfiol i kelj obiluje vitaminima C i E. Osim toga, voće poput grejpa sadrži puno blagodati za naš organizam. Pored toga što sadrži vitamin C i vlakna, nema puno kalorija i saveznik je u gubitku kilograma.Oraštasti plodovi - orasi, bademi, lešnici i pistaći ne sadrže sećer a obiluju vitaminom B, vlaknima i zdravim mastima. Preporuka su i čajevi imaju snažno dejstvo na bakterije tokom sezona bolesti, jačaju imunitet i poboljšavaju zdravlje.

Registration Login
Sign in with social account
or
Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
A password will be send on your post
Registration Login
Registration
Top