Saveti za zdrav način pripreme hrane
• Izbegavajte prženje i pohovanja hrane. Taj način termičke obrade hrane donosi barem 40 do 50 grama masnoće, a to je oko 450 kalorija samo iz masnoće plus namirnica koja
• Izbegavajte prženje i pohovanja hrane. Taj način termičke obrade hrane donosi barem 40 do 50 grama masnoće, a to je oko 450 kalorija samo iz masnoće plus namirnica koja
Najčešća greške koje se prave su u vezi sa ishranom. Često se u ishrani pojavljuju slatkiši, koji ne treba da budu potpuno isključeni, ali je preterivanje zabranjeno. Dakle,
Rizik od kardiovaskularnih oboljenja je kod pacijenata koji boluju od dijabetesa, na osnovu do sada publikovanih studija, dva do tri puta veći nego kod ostale populacije. Oštećenje velikih,
Kada je u pitanju terapija dijabetesa insulinom, ishrana i fizička aktivnost je jedan trougao koji je u stalnom balansu. Mi savetujemo sve tri stvari, insulin mora da se daje, ali ishrana
Treba voditi računa o načinu kako komuniciramo sa sobom. Danas je u društvu moderna dramatizacija i uglavnom je potpuno besmislena i bezrazložna. Na ulicama se danas od mladih ljudi najčešće
Kod pacijentkinja koje su već na insulinskoj terapiji, komplikacije su češće, težeg oblika i ranije se javljaju. Žene sa ovom vrstom problema se uglavnom hospitalizuju, svaki mesec, nekada