Ishrana
Čorba od karfiola sa krem sirom
Potrebno je
- 350g karfiola
- 0.7l domaće supe
- ili vode sa kockom za supu
- 100g krem sira “ELLA” (0% m. m.)
- ili 100g kisele pavlake (12% m. m.)
- 10g peršuna (jedna manja šaka)
- so, začini po ukusu
- 1 supena kašika hladno ceđenog
- maslinovog ulja, po porciji
Priprema
Cvetove i stabljiku karfiola sitno iseckati, spustiti sve u proključalu supu ili vodu sa kockom za supu, začiniti i prokuvati oko 5 minuta. Sve presuti u blender, dodati krem sir pa blendirati (pasirati) dok se čorba ne ujednači (oko 1 min.).
Sipati u tanjir dodati jednu supenu kašiku hladno ceđenog maslinovog ulja i posuti seckanim peršunom.
Služiti toplo.
Izvor : http://www.carobna-kuhinja.com