So u ishrani i njen uticaj na zdravlje
Osobe čija ishrana obiluje solima mogu imati povećan rizik za visok krvni pritisak, što posledično može voditi razvoju srčanih oboljenja ili šlogu. Skoro sva hrana koju kupujemo
Osobe čija ishrana obiluje solima mogu imati povećan rizik za visok krvni pritisak, što posledično može voditi razvoju srčanih oboljenja ili šlogu. Skoro sva hrana koju kupujemo
Ukoliko se ne hrani koliko je potrebno, telo nema dovoljno vitamina i minerala neophodnih za proizvodnju optimalnih količina adenozin-trifosfata (ATP) – molekula koji vode energiju do ćelija,
Redovan unos orašastih plodova može smanjiti rizik od dobijanja kardiovaskularnih oboljenja kod osoba sa dijabetesom tip dva, pokazale su studije. Ispitanici koji su konzumirali pet porcija
1. Doručkujte grilovani paradajz i pečurke, uz ručak pojedite supu ili salatu, a za užinu grickajte sirovo povrće. Za večeru napunite povrćem polovinu tanjira. Na ovaj način
Umerenost je uvek bila ključ svega, a posebno kada su u pitanju osobe sa dijabetesom. Saveti kako možete da izbalansirate ishranu i budete umereni: Ukoliko planirate kaloričan ručak, obavezno
Odličan izbor za sve one koje imaju dijabetes je sočivo. Samo pola šolje kuvanog zrna sočiva sadrži 36 % preporučene dnevne doze gvožđa, 10 g proteina i 7 g vlakana, koja su neophodna