U razgovoru sa...

Važnost hroma

27. maj 2019.
Važnost hroma

Hrom je izuzetno značajan mikronutrijent koji mi u suštini nemamo dovoljno, zato što hrana koju mi unosimo nema dovoljno mikroelemenata u sebi i zato možemo da imamo nedostatak. Tačno se zna po geografskim prostorima da postoje određena mesta gde ima mnogo manje hroma i gde je više zastupljen dijabetes. Hrom je u stvari element koji učestvuje u samom transportu šećera zajedno sa insulinom i na taj načn povećava senzitivnost insulina. S druge strane utiče na metabolziam masti, holesterola primarno i na taj način potpomaže metaboličkom aspektu, poboljšanju kompletnog metaboličkog statusa u organizmu. Hrana koja u sebi ima dovoljno hroma jesu jaja, pivski kvasac, cerealije, živinkso meso. Ali uz odgovarajuću ishranu neophodno je uključiti i dodatak suplemenata.
Za emisiju govorila: dr Danijela Drašković Radojković

Povezani tekstovi

Registration Login
Sign in with social account
or
Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
A password will be send on your post
Registration Login
Registration
Top