Ishrana

Rogač, namirnica niskog glikemijskog indeksa

01. septembar 2016.
Rogač, namirnica niskog glikemijskog indeksa


Rogač je idealna prirodna zamena za kakao i čokoladu, iako spada u grupu namirnica s visokim sadržajem šećera. Ova biljka može da opstane na niskoj temperaturi, a njen plod koji se koristi u ishrani ima lekovito dejstvo. Lekovitim sastojcima koje ima, pomaže u povećanju dobrog holesterola, istovremeno snižavajući vrednosti lošeg holesterola.

Kod osoba obolelih od dijabetesa, rogač deluje tako što snižava glikemijski indeks unetih namirnica i na taj način dolazi do regulacije glukoze u krvi. U svom sastavu ima od 40 do 65 procenata prirodnog šećera, fruktoze I slatkog je ukusa. Takođe, rogač poseduje antialergijska, antiseptička i antibakterijska svojstva, kao i bitne antioksidanse.
                                                                          

                                                                                                                                          Pripremila

                                                                                                                                        Dragana Đurović

Povezani tekstovi

Registration Login
Sign in with social account
or
Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
A password will be send on your post
Registration Login
Registration
Top