O dijabetesu

Kućni ljubimci kao snažna psihološka i emotivna podrška

27. novembar 2020.
Kućni ljubimci kao snažna psihološka i emotivna podrška

Da li ste nekada imali kućnog ljubimca? Ako jeste, onda sigurno znate koja je to vrsta ljubavi i naklonosti, ako niste onda je vreme da upoznate i osetite, izaberite adekvatnog kućnog ljubimca i uživajte u pravom prijateljstvu.

U svetu se primenjuju različite vrste terapija, kao što su terapija jahanja, plivanja sa delfinom i mnoge druge.

Zbog posebne interakcije koja se može ostvariti preporučujemo psa, mačku ili papagaja, mada je svaka životinja dobar izbor i ima pozitivan uticaj na sve članove porodice. Mačke zahtevaju manje nege od pasa. Zvuk koji proizvode kada predu je izuzetno umirijućeg efekta na ljude, kao i njihova potreba da se maze bez granica. Biraju neobična mesta za spavanje I uvek su interesantne, spremne za igru i druženje. Vole da im je prostor u kojem borave čist i redovno održavaju higijenu.

Imati psa zahteva više pažnje i nege, ali dobićete zauzvrat mnogo ljubavi. Podstiče dobro raspoloženje, i ako imate psa sigurno ćete morati u šetnju, a to je i više nego dobro za zdravlje. Utiče i na jačanje imuniteta, dok obaveze oko psa smanjuju u stres.

Papagaji su druželjubivi, posebno oni ručno hranjeni koje preporučujemo da uzmete. Postoje različite vrste, ali što je papagaj veći i njegova inteligencija je veća. Istaknute vrste su Braunouhi, Nimfa, Veliki Aleksandar i mnogi drugi. Uvek su spremni za igru i učenje novih reči.

Povezani tekstovi

Registration Login
Sign in with social account
or
Lost your Password?
Registration Login
Sign in with social account
or
A password will be send on your post
Registration Login
Registration
Top